Derde 'Jurassic World' doet iets wat Steven Spielberg maar half deed

Derde 'Jurassic World' doet iets wat Steven Spielberg maar half deed

En dat heeft te maken met Blue.

In Jurassic World: Dominion keert Blue uiteraard ook weer terug. Nadat de raptor in de eerste Jurassic World zijn intelligente kant liet zien werd hij in Jurassic World: Fallen Kindom definitief een vriendje van de hoofdrolspelers.

In Dominion zal de dodelijke dino iets dat dat Steven Spielberg maar half lukte. De derde Jurassic World zorgt er namelijk voor dat we een dino krijgen te zien die daadwerkelijk een emotioneel en geliefd element wordt in de reeks.

En dit komt doordat Blue in Dominion een nakomeling heeft. Hiermee zien we een duidelijke ontwikkeling van het leven van Blue door de films heen. Spielberg probeerde dit in The Lost World: Jurassic Park ook neer te zetten.

Blue krijgt een echte karakterboog
In The Lost World zagen we namelijk dat de T-Rexen een nakomeling hadden en die band zorgde voor een belangrijk plotonderdeel met uiteindelijk een (toch wat bedenkelijke) zoektocht door de bewoonde wereld tot gevolg.

Bij Blue krijgen we in Dominion een echte karakterboog te zien, waarbij de blauwgestreepte raptor nu dus moeder is en waarschijnlijk ook zal optreden als beschermer van de kleine raptor die al te zien is in de trailer.

Uiteraard moeten we nog zien hoe krachtig de uitwerking is, maar het is wel duidelijk dat Blue de meest uitgewerkte dino in de hele reeks is en daarmee gezien kan worden als belangrijke pilaar, in ieder geval in de World-films.



NieuwsFilm

meest populair