Waarom 'Star Trek' na al die jaren toch weer de Kelvin-cast terugbrengt

Waarom 'Star Trek' na al die jaren toch weer de Kelvin-cast terugbrengt

Dat duurde lang.

Gisteren hoorden we dat Paramount Pictures na jaren twijfelen toch de cast van de Kelvin-films in de Star Trek-franchise terugbrengt voor een vierde film. Die keuze schijnt gemaakt te zijn op basis van een uitgebreid marktonderzoek.

In 2009 kreeg de Star Trek-franchise een reboot van J.J. Abrams en werden iconische personages als Captain James T. Kirk en Spock opnieuw gecast. De film was een hit en kreeg twee vervolgen, waarvan in 2016 Star Trek Beyond de meest recente is.

Star Trek-vervolg
De vierde film rond de Kelvin-cast werd al aangekondigd voordat Star Trek Beyond te zien was. Maar de film deed het niet goed aan de box office en er ontstond een dispuut tussen de studio en acteur Chris Pine over betalingen.

De afgelopen jaren zijn tal van verschillende pitches gepasseerd en bestelde Paramount zelfs een film die in december 2023 in de bioscoop te zien moet zijn.

Volgens Variety maakte Paramount uiteindelijk op basis van marktonderzoek de keuze om toch maar de Kelvin-cast terug te brengen. Dat terwijl de studio in eerste instantie hierover twijfelde, simpelweg omdat men ervan uitging dat het publiek deels wegbleef door deze castleden.

Nu blijkt uit onderzoek dus dat het bredere publiek het toch ziet zitten als de Kelvin-cast terug keert. Snel meer Star Trek dus!

NieuwsFilm

meest populair