Viking-film 'The Northman' was ontzettend moeilijk om op te nemen

Viking-film 'The Northman' was ontzettend moeilijk om op te nemen

Alexander Skarsgard noemt de stijl van Robert Eggers niet de makkelijkste.

Alexander Skarsgård vertelde tijdens een interview waarom de opnames van de nieuwe Robert Eggers-film The Northman zo'n moeizaam proces waren.

De Zweedse acteur speelt in The Northman de hoofdrol van Amleth, een personage dat op een wraakmissie gaat nadat zijn vader door zijn oom vermoord wordt. Eggers schreef het scenario samen met de IJslandse dichter Sjon en haalt inspiratie uit oude wraaksaga's uit IJsland. De opnames begonnen in maart 2020 en rondden in december 2020 af nadat ze wegens corona enige tijd stil kwamen te liggen.

Zware opnames
The Northman is een flinke stap omhoog voor Eggers, en een veel grotere productie dan hij eerder maakte. Via Indiewire noemde Skarsgård het een zware productie.

Eggers is volgens hem een "perfectionist" en een "genie" die heel secuur te werk ging. De one-shot gevechtsscènes waren bijvoorbeeld zo zwaar dat Skarsgård vaak achteraf wilde huilen omdat hij enorm moe was.

"The Northman is de eerste keer dat ik ergens aan gewerkt heb, dat zo strak gestileerd is. Je moet het zien als een dans tussen de camera en de acteurs, omdat de camera net als ons continu beweegde. Als de timing ook maar iets afweek, moesten we het opnieuw doen. Ik was zelden zo moe na die zes maanden".

Dat komt ook doordat "als je een vier minuten durende take maakt, en een paard op de achtergrond verkeerd staat, je het dan allemaal opnieuw moet doen."

NieuwsFilm

meest populair