Hoe 'Demolition Man' (1993) met Sylvester Stallone zijn tijd ver vooruit was

Hoe 'Demolition Man' (1993) met Sylvester Stallone zijn tijd ver vooruit was

Best knap, 30 jaar van tevoren...

Actielegende Sylvester Stallone blikt terug op de sciencefictionfilm Demolition Man (toentertijd een hoogtepunt in zijn kwakkelende carrière) en noemt de schrijvers erachter 'hun tijd ver vooruit'.

In het futuristische actiespektakel van regisseur Marco Brambilla speelde Sly de losgeslagen agent John Spartan die het in het jaar 2032, waar de misdaad zo goed als uitgeroeid is, moet opnemen tegen zijn eeuwige vijand, de maniakale Simon Phoenix (vertolkt door Wesley Snipes).

In een recent bericht op Instagram prijst de 75-jarige Rocky/Rambo-ster het creatieve team. De afbeelding ernaast bevat een citaat dat de voorspellende deugden van de film benadrukt en deze daardoor eigenlijk veel meer waardering verdient dan hij destijds ontving.

Inhoudelijke thema's uit Demolition Man die tegenwoordig zwaar actueel zijn, maar toen nog onder 'fictie' vielen, waren onder andere politieke correctheid, raciale vooroordelen, giftige mannelijkheid en cancel culture.

Meer dan 250.000 likes geven aan dat velen de mening delen over hoe de diepere waarden van de huidige maatschappij toen al werden aangekondigd.


Remake of reboot
De cultfilm heeft dan misschien niet helemaal een plaats in het publieke bewustzijn achtergelaten op dezelfde manier als dat bijvoorbeeld een RoboCop (1987) of Total Recall (1990) dat wel deden, maar het bericht van Stallone zet de titel wel weer in de aandacht van grote studio's.

NieuwsFilm

meest populair