Verrassende en geflopte Chris Hemsworth-film verovert Netflix

Chris Hemsworth scoort goed.

Elke dag weer komt er nieuwe content op Netflix te staan. En soms leidt die nieuwe content tot verrassingen als het op de kijkcijfers aankomt.

Opvallend genoeg debuteerde de thriller Blackhat met Chris Hemsworth in de hoofdrol afgelopen week op de eerste plek in de Verenigde Staten. Een knappe prestatie, want de film wist allerlei recente Netflix Originals te verslaan in de kijkcijferlijst, en dat terwijl de productie bepaald geen succes is.

Blackhat was een flop
De film Blackhat bungelt ergens onderaan het lijstje met best ontvangen films van Hemsworth. Op Rotten Tomatoes was het een flop (met een score onder critici van slechts 32 procent en een nog lagere 24 procent bij het bredere publiek). En aan de box office deed de film het ook al niet goed.

Want ondanks de regie van Michael Mann, bracht het Hemsworth-vehikel slechts 19 miljoen dollar op, tegen een budget van zo'n 70 miljoen dollar.

Hemsworth speelt in Blackhat de rol van de hacker Nicholas Hathaway, die veroordeeld werd voor zijn hackerspraktijken maar de kans krijgt aan een zware straf te ontkomen, door bij te dragen aan het vangen van een nog gevaarlijkere hacker.

Zelfs Hemsworth ziet het niet als een succes, zo vertelde hij in 2019: "Ik genoot niet van wat ik deed in die film. Het voelde heel plat, maar het was ook een poging om te doen wat ik dacht dat mensen misschien wel wilden zien. Maar ik denk niet dat ik goed ben daarin."

NieuwsFilm

meest populair