Blackhat

Blackhat (2015)

We are no longer in control

Michael Mann keert na een lange afwezigheid terug met een film over cyberterrorisme.
play

5,2 details

  • 133 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
133 Min Verenigde Staten

In een wereld waar cybercriminaliteit op wereldwijde schaal plaatsvindt volgen we een veroordeelde gevangene en zijn Amerikaanse en Chinese handlangers in een netwerk van Chicago tot Los Angeles en van Hongkong tot Jakarta. De Amerikaanse en Chinese hackers zullen samen moeten werken om een grote computerinbraak te stoppen.

Alt titel
Cyber
Regie
Michael Mann
Cast
Viola Davis, John Ortiz, William Mapother, Holt McCallany, Spencer Garrett, Ritchie Coster, Yorick van Wageningen, Lee-Hom Wang, Archie Kao, Jason Butler Harner, Brandon Molale, Wei Tang, Chris Hemsworth, Tracee Chimo, Sara Finley.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 17.752.940
Release
16.01.2015
Release NL
22.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Mann | Cast: Chris Hemsworth (Nick Hathaway), Wei Tang (Chen Lien), Leehom Wang (Chen Dawai), Viola Davis (Carol Barrett), Andy On (Alex Trang), e.a.| Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2014

Michael Mann kan wel weer eens een klapper gebruiken. Tot tien jaar geleden werkte de Amerikaanse regisseur aan een oeuvre vol lovend ontvangen films, maar sinds Collateral wil dat niet echt meer lukken. Miami Vice en Public Enemies zaten weliswaar degelijk in elkaar, maar maakten op zowel het publiek als de critici maar weinig indruk. Helaas gaat Blackhat het tij niet keren: Manns eerste film in meer dan zes jaar werd in de Verenigde Staten door de filmpers lauw ontvangen en door de bioscoopbezoeker genegeerd. Geheel onterecht is dat niet: Blackhat heeft zijn kwaliteiten, maar is uiteindelijk net te onbeduidend om echt te beklijven. Ondertussen beginnen de dagen van Manns hoogtepunten Heat en The Insider steeds verder achter ons te liggen.

Zoals gebruikelijk in het oeuvre van Mann wordt Blackhat bevolkt door professionals en is de hoofdpersoon de beste in zijn soort. Hier is dat de door Chris Hemsworth gespeelde hacker Nick Hathaway, die voor zijn cybercriminaliteiten een gevangenisstraf uitzit maar de kans krijgt met zijn vaardigheden zijn vrijheid terug te winnen. Wanneer een zogenaamde blackhat (een hacker met kwade bedoelingen) op afstand een kerncentrale laat ontploffen en vervolgens de beurs ontregelt, leidt dat ertoe dat een alliantie van Amerikaanse en Chinese autoriteiten Hathaway inlijft om de dader op te sporen. Dat blijkt niet een verveelde twintiger op een zolderkamer te zijn, maar eerder een kwaad genie dat de nodige passen voorloopt op zijn achtervolgers. In hun jacht op de lang buiten beeld verkerende antagonist reizen Hathaway en zijn kompanen de halve wereld af en krijgen ze het geregeld zwaar te verduren.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Blackhat Nieuwsberichten