John Carpenter overweegt terug te keren voor 'Escape from New York'-reboot

John Carpenter overweegt terug te keren voor 'Escape from New York'-reboot

Als ze maar betalen...

John Carpenter heeft ons tientallen boeiende verhalen bezorgd, waarvan vele zo veel potentieel hebben dat ze opnieuw worden bedacht en opgestart voor nieuwe generaties, vaak zonder zijn eigen inbreng.

In de afgelopen jaren zijn er een aantal rapporten verschenen over het dystopische Escape from New York (1981), de volgende titel in een lange rij van klassiekers om opnieuw te gaan worden gemaakt.

Het origineel had Kurt Russel als de iconische Snake Plissken en fans hoopten in het verleden stiekem dat diens zoon Wyatt de mantel ging overnemen, maar dit werd stellig ontkend door de acteur zelf. Volgens Carpenter kan het net zo goed dat men dit keer kiest voor een vrouw.

Recente berichten beweren dat Leigh Whannell, regisseur van The Invisible Man, betrokken is om zowel te regisseren als te schrijven.

Money money money
In 2018 keerde Carpenter terug naar 'zijn' Halloween-franchise, ruim 40 jaar na allemaal sequels waar hij weinig tot niks mee te maken had.

Wat betreft de vraag of hij een soortgelijke betrokkenheid bij de Escape from New York-reboot zou kunnen nemen, merkte de legendarische filmmaker op: "Ja, als je een lekker geldbedrag hebt. Zeker, absoluut."

NieuwsFilm

meest populair