Amerikaanse HBO-kijkers proppen één van de slechtste superheldencomedy's ooit in de Top-20

Amerikaanse HBO-kijkers proppen één van de slechtste superheldencomedy's ooit in de Top-20

Het is ook moeilijk om een goeie spoof te maken...

Als er twee namen zijn die overal gegarandeerd een rilling over de ruggen van comedyfans zullen laten lopen, dan zijn het wel die van het regisseursduo Jason Friedberg en Aaron Seltzer.

De parodiefilm beleefde een hoogtepunt in de jaren '80 en '90 met klassiekers als Airplane!, Hot Shots! en The Naked Gun-reeks en kreeg in 2000 een enigszins succesvolle revival met Scary Movie.

Friedberg en Seltzer zijn echter verantwoordelijk voor de berg aan rommel die daarna kwam (Date Movie, Epic Movie, Disaster Movie, Meet the Spartans, Vampires Suck, Best Night Ever, The Starving Games, Superfast).

Hun belachelijke en schandalig inspiratieloze films hebben echter wel één ding gemeen... Ze hebben het genre onherstelbaar beschadigd, zijn pijnlijk ongrappig, maar boeren wel steeds goed aan de box-office.

Zo fout dat het gewoon leuk wordt
Ironisch genoeg was het duo Friedberg/Seltzer in geen velden of wegen betrokken bij het bedenkelijke Superhero Movie uit 2008, welke de draak stak met onder andere Spider-Man en andere bekende titels.

Hoewel er slechts een score van 17% werd behaald op Rotten Tomatoes, valt er hier en daar nog wél enigzins om te lachen als je in een melige bui bent, wat waarschijnlijk vooral te danken is aan de aanwezigheid van komiek Kevin Hart en legende Leslie Nielsen.

Dit vinden blijkbaar ook HBO-kijkers in de VS, want Superhero Movie belandde dit weekend in de Top-20 van 'meest bekeken titels'.

Mocht je hem hier een keer ergens tegenkomen en echt niks te doen hebben, dan zegt ondergetekende (subjectief) "geef hem eens een kans".



NieuwsFilm

meest populair