Veelbelovende 'The Northman' bevat indrukwekkende slagvelden

Veelbelovende 'The Northman' bevat indrukwekkende slagvelden

De nieuwe film van Robert Eggers.

De historische actiefilm The Northman is er een om naar uit te kijken, zeker voor de fans van regisseur Robert Eggers die de afgelopen jaren verraste met de titels The Witch en The Lighthouse. Hieronder gave details en nieuwe foto's.

Zo blijken er flinke slagvelden in de film voor te komen. "In The Northman komen lange, intense vechtscènes voor met 40 stuntmannen en paarden en 200 figuranten," vertelde hoofdrolspeler Alexander Skarsgård aan Interview Magazine.

Dat die slagvelden moeilijk zijn om op te nemen, weet Skarsgård nu ook: "Om alles in één keer op te kunnen nemen, moet je vier minuten durende opnames doen, en dan kijkt een paard diep op de achtergrond de verkeerde kant op en je moet het allemaal opnieuw doen..."

Prins Amleth van Jutland
"De film is gebaseerd op een oude saga met de titel Prins Amleth van Jutland, die Shakespeare inspireerde om Hamlet te schrijven. Het gaat over een man die de dood van zijn vader wreekt. Het begint op een eiland in de Noord-Atlantische Oceaan," voegde Skarsgård toe over het verhaal.

"Mijn personage is de jonge prins van dat koninkrijk. Als zijn vader wordt vermoord door zijn oom, weet hij van het eiland te ontsnappen. En de oom gelooft dat de jonge prins dood is," rondt de acteur af over zijn personage Amleth.

Vanaf 14 april zie je The Northman in de Nederlandse bioscoop. Hieronder een aantal nieuwe foto's uit de film.



NieuwsFilm

meest populair