Regisseur Matt Reeves wil 'The Batman 2' niet overhaast maken

Regisseur Matt Reeves wil 'The Batman 2' niet overhaast maken

Een vervolg is haast zeker, maar we zullen waarschijnlijk een tijdje moeten wachten.

Hoewel The Batman-regisseur Matt Reeves zo zijn ideeën heeft voor toekomstige sequels, wil de filmmaker absoluut niks overhaasten. Reeves licht hieronder toe waarom.

Bij elke franchise die wordt gereboot komen natuurlijk ook nieuwe kansen kijken, en The Batman is geen uitzondering. We weten inmiddels al dat er twee spinoff-series over de Gotham politiemacht én Colin Farrells Penguin in de maak zijn, maar gezien het verwachte succes kunnen we ook sequels op de film met Robert Pattinsons Batman verwachten.

Er zijn heel veel kanten die je op kunt met eventuele vervolgen, en daarom wil Reeves het dan ook rustig aan doen en zijn plan voor bijvoorbeeld een trilogie goed overwegen. Voor de regisseur was het vooral belangrijk dat het eerste deel op zichzelf kon staan, in plaats van nu al te denken aan een sequel:

"Ik ga eerst eens een lang dutje doen. En het is trouwens altijd mijn bedoel geweest om deze film niet als een deel 1 te behandelen. Want zo ga je ervan uit dat er meer hoofdstukken volgen. Het leek mij veel gaver om mensen een op zichzelf staande film te geven die een nieuwe versie laat zien van een personage dat de mensheid al 80 jaar kent. Als we daarin slagen, dan hebben we nog heel wat verhalen die we kunnen gebruiken voor een deel 2. Laten we eerst maar eens afwachten wat het publiek ervan vindt als ze de film zien."

The Batman draait vanaf 3 maart a.s. in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair