Charlize Theron was doodsbang van Tom Hardy na behoorlijke ruzie tijdens 'Fury Road'

De actrice durfde niet eens meer alleen op de set met hem te staan.

Enkele jaren geleden werd al gemeld dat Charlize Theron en Tom Hardy het niet zo heel goed met elkaar konden vinden tijdens de opnames van Mad Max: Fury Road, maar nu dat schrijver Kyle Buchanan een boek heeft geschreven over de film, komen weer meer details naar buiten.

George Miller wist hoge ogen te gooien met zijn indrukwekkende blockbuster, die door mening filmfanaat wordt bestempeld als een van de beste actiefilms aller tijden. Buchanan kwam recentelijk met het boek Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road waarin hij heel wat verhalen deelt.

Anders
Zo liet Buchanan enkele dagen terug weten dat de film er heel anders uit had kunnen zien. Zo maakte Armie Hammer kans op de Mad Max rol, maar mede omdat Hardy hem in het gezicht spuugde, ging de rol toch naar de laatstgenoemde.

Ook maakte Gal Gadot kans op de rol van Furiosa, maar vanwege haar leeftijd ging deze toch naar Theron. Zij wist het erg goed te doen, maar had wel dus de nodige problemen met de hoofdrolspeler.

Ruzie
Volgens de assistent-regisseur, P.J. Voeten, hadden de twee al ruzie voordat de opnames begonnen: "Ze wilden geen tijd met elkaar doorbrengen. Ze wilden elkaar niet aanraken of aankijken, alleen als we gingen filmen".

Cameraman Mark Goellnicht zegt dat de situatie op een gegeven moment zelfs bijna uit de hand liep, toen Hardy 3 uur te laat aankwam, dat terwijl Theron al die tijd al volledig was 'getransformeerd' in Furiosa en moest wachten. Zo zegt Goellnicht: "Toen Tom eindelijk kwam begon Charlize hem de huid vol te schelden. Ze zei: 'Geef deze f*cking klootzak een boete van 100.000 dollar voor elke minuut dat hij de crew heeft laten wachten, want dit is totaal respectloos!' Ze had natuurlijk gelijk".

Antwoord
Dit stelde Hardy echter niet op prijs. De acteur zou meteen op Theron zijn afgestapt om te vragen wat haar probleem was. Zo vervolgt Goellnicht: "Hij liep op haar af en zei: 'Wat heb je tegen me gezegd?' Hij was vrij agressief en Charlize voelde zich echt bedreigd."

Scenarist Kelly Marcel kijkt hier echter niet van op. Hij denkt dat het tussen de twee acteurs niet zo lekker liep vanwege hun verschillende karakters: "Tom is heel fysiek, chaotisch en probeert allerlei dingen uit. Charlize is daarentegen juist heel intellectueel en consistent in de manier waarop ze haar personage aanpakt. Ze zijn beide geweldige acteurs, maar werken heel anders. Dat is vreemd genoeg eigenlijk ook waarom de film werkt: je ziet hun conflict op het scherm".

Theron
De hoofdrolspelers lieten zich er in het boek over uit. Zo begint Theron: "Het was uit de hand gelopen en ik voelde me gewoon niet meer veilig. Ik wilde dan ook dat producente Denise Di Novi voortaan tijdens de opnames aanwezig was. Het gaf me iets meer ruimte dat er een andere vrouw bij was, maar elke keer als ik weer op de set stond, voelde ik me toch behoorlijk alleen".

Toch begrijpt Theron waarom Hardy zo heftig reageerde: "Mijn gedrag valt ook niet goed te praten, maar het was wel echt een hele moeilijke shoot. Ik denk dat ik niet helemaal helder van geest was. Ik probeerde 'te overleven' en was eigenlijk doodsbang. Tom en ik schermden onszelf af maar daardoor maakten we de hele tijd ruzie of negeerden we elkaar. Dat was ook niet makkelijk voor de crew, dus dat was gewoon niet netjes van ons. We hadden ons anders moeten gedragen".

Hardy
Hardy laat zich op een soortgelijke manier uit over het project: "Charlize en ik wisten niet waar we aan begonnen waren en stonden gigantisch onder druk. Ik denk dat zij een betere tegenspeler nodig had, met meer ervaring. Nu ik ouder ben weet ik dat ik me anders zou hebben gedragen als we de film vandaag de dag zouden opnemen".

NieuwsFilm

meest populair