Opmerkelijk moment Tom Hardy en Armie Hammer tijdens auditie 'Mad Max: Fury Road'

Opmerkelijk moment Tom Hardy en Armie Hammer tijdens auditie 'Mad Max: Fury Road'

Hammer zag toen in dat Hardy beter geschikt was voor de rol.

Tom Hardy heeft natuurlijk al in heel wat blockbusters gespeeld, maar een van zijn geliefdste projecten is zonder twijfel Mad Max: Fury Road. De acteur speelde de hoofdrol in de film, maar ook andere bekende acteurs maakten kans op de rol. Nu blijkt dat Hardy niet zo netjes omging met een van zijn concurrenten.

Het gaat hier om niemand minder dan Armie Hammer, onder andere bekend van Call Me By Your Name en het recente Death on the Nile. Hammer werd gezien als een serieuze kanshebber voor de rol van Max Rockatansky, maar was niet de enige. Ook Jeremy Renner, voornamelijk bekend als Hawkeye in het MCU, en Channing Tatum (Magic Mike) maakten kans op de rol.

Overtuigend
In het boek genaamd Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road, dat eerder deze maand uitkwam, laat de schrijver, Kyle Buchanan, zich uit over de race voor de hoofdrol. Volgens Buchanan ging het tussen Hardy, Hammer en Renner, maar Hardy kwam 'sterker' over.

Regisseur George Miller liet Hardy en Hammer samen een scène voorlezen, maar naar verluidt zou Hardy al meteen in de huid van Max zijn gekropen en zich ook zo hebben gedragen. In het boek staat namelijk dat Hardy "flink met zijn tanden aan het knarsen was en op zijn collega spuugde tijdens de scène". Hammer zou toen zelf hebben gezegd dat Hardy meer geschikt was voor de rol.

Een beest
Hardy's optreden, hoe onsmakelijk ook, gaf hem dus een voorsprong. Heel erg gek is dit niet. De rol is erg intens en Max heeft in de film eigenlijk ook een soort van dierlijk overlevingsinstinct, dat hem meerdere keren uit gevaarlijke situaties helpt.

Helaas keert Hardy niet terug voor de prequel, Furiosa, maar Miller kennende werkt hij weer met acteurs die hem hebben weten te overtuigen. Met Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth heeft hij weer een paar grote namen weten te strikken, dus waarschijnlijk staat ons weer iets heel gaafs te wachten.

NieuwsFilm

meest populair