Gal Gadot speelde bijna een van de hoofdrollen in 'Mad Max: Fury Road'

Gal Gadot speelde bijna een van de hoofdrollen in 'Mad Max: Fury Road'

Een van Immortan Joe's vrouwen of zelfs de rol van Furiosa!

Enkele dagen terug kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal dat niet alleen Tom Hardy kans maakte op de hoofdrol in Mad Max: Fury Road. Ook ander bekende acteurs als Jeremy Renner, Armie Hammer en Channing Tatum werden een lange tijd genoemd. Nu blijkt dat een andere belangrijke rol, namelijk die van Furiosa, ook naar een andere actrice had kunnen gaan.

Charlize Theron wist in Fury Road hoge ogen te gooien als Furiosa. Ondanks het feit dat de film Mad Max heeft, vonden de nodige filmfanaten dat Theron eigenlijk de hoofdrolspeelster was. Toch krijgt Furiosa nu haar eigen film, al zal deze niet meer ingevuld worden door Theron, maar door Anya-Taylor Joy, o.a. bekend van de Neftlix-serie The Queen's Gambit.

Anders
Sommigen vinden het jammer dat Theron niet terugkeert, maar aangezien het gaat om een prequel en we dus een veel jongere Furiosa te zien krijgen, is het niet zo'n gekke keuze. Fury Road had er echter ook heel anders uit kunnen zien, aangezien niemand minder dan Gal Gadot kans maakte op de rol van Furiosa.

Schrijver Kyle Buchanan bracht recentelijk een boek uit genaamd Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road (hierin staat o.a. dat Hardy op Hammer spuugde tijdens de auditie), waarin hij zegt dat heel wat andere bekende actrices in aanmerking kwamen voor de rol van Furiosa.

Namen
Zo noemt Buchanan Jessica Chastain, Gugu Mbatha-Raw, Ruth Negga en Wonder-Woman-actrice Gal Gadot. Laatstgenoemde deed het misschien nog wel het beste uit dit rijtje. Zo zegt Buchanan: "De auditie van Gal was echt geweldig. Ze deed het fantastisch".

"We lieten haar een test doen en daar slaagde ze makkelijk voor. We hadden dan ook allemaal door dat ze het erg goed deed. Er was echter een klein probleempje. Gal deed niet enkel en alleen auditie voor de rol van Furiosa, maar ook voor een van de vrouwen van Immortan Joe, maar het zat net niet 'mee' gezien haar leeftijd. Ze was namelijk te jong voor de rol van Furiosa, maar eigenlijk net wat te oud voor een van de vrouwen van Joe".

Uiteindelijk heeft het dus niet zo mogen zijn. Vinden jullie het jammer dat Gadot niet in de blockbuster te zien was?

NieuwsFilm

meest populair