Dit is waarom Clint Eastwood niet de hoofdrol wilde spelen in 'Die Hard'

Dit is waarom Clint Eastwood niet de hoofdrol wilde spelen in 'Die Hard'

De scenarioschrijver van Die Hard vertelt waarom acteur Clint Eastwood de hoofdrol voor Die Hard afwees.

De scenarioschrijver van Die Hard heeft bekendgemaakt waarom de beroemde acteur Clint Eastwood niet de hoofdrol van John McClane in de film wilde spelen. Uiteindelijk zou Bruce Willis de rol van John McClane op zich nemen.

Die Hard werd een groot succes, en wordt tegenwoordig door veel fans nog steeds beschouwd als een sterke actiefilm. In een recent interview met SlashFilm maakte Die Hard scenarioschrijver Jeb Stuart bekend waarom Eastwood niet de rol van John McClane op zich nam.

Jeb Stuart
Stuart vertelde dat Clint Eastwood de eerste keuze was voor de rol, maar dat de acteur afzag van de rol omdat hij de humor van de film niet begreep. Dit kwam als een grote shock voor de scenarioschrijver, omdat Eastwood de inspiratie was voor het personage.

Dit is wat Stuart precies zei in het interview: "Ze gingen eerst naar Clint Eastwood. Ironisch genoeg was zijn antwoord aan de producenten: 'Ik snap de humor niet. Wat voor mij een schok was, want als je naar veel van die woorden luistert, is Eastwood een van de weinigen die een zin had kunnen brengen als 'Kom naar LA, heb een geweldige tijd.' Al dat soort dingen. Je kon hem dat zien doen. Hij was mijn inspiratie."

Clint Eastwood
Eastwood is niet de enige acteur is die af zag van de rol van John McClane. Ook andere grote acteurs als Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Robert De Niro, Mel Gibson, Harrison Ford, en Richard Gere zagen af van de rol.

Het feit dat de Oscar winnende acteur/regisseur Clint Eastwood als eerste werd overwogen, is niet gek. Eastwood had in die tijd al een reputatie opgebouwd als acteur, onder andere door zijn werk in Sergio Leone's Dollars trilogie en de Dirty Harry filmreeks.

NieuwsFilm

meest populair