Francis Ford Coppola (The Godfather): "Er zijn veel te veel prijsuitreikingen voor films"

De wereldberoemde regisseur vindt het maar niks.

Wouter Drummen 27 februari 2022 11:14 in Algemeen
De legendarische Francis Ford Coppola heeft al héél wat prestigieuze filmprijzen gewonnen, zoals o.a. maar liefst vijf Oscars. Toch hecht de regisseur niet veel waarde aan alle prijsuitreikingen, aangezien er in zijn ogen vandaag de dag veel te veel zijn.

Coppola, o.a. bekend van The Godfather-trilogie en een van de beste oorlogsfilms aller tijden, Apocalypse Now, vindt dat Hollywood te ver is gegaan en teveel prijzen wil uitreiken. Ook hecht hij minder waarde aan de Oscars dan voorheen.

Reactie
Tijdens een recent interview laat Coppola zich erover uit: "Ik vind het allemaal maar behoorlijk ingewikkeld geworden. Ik vond het veel specialer toen het nog allemaal veel intiemer was en toen werd er volgens mij ook meer waarde aan gehecht. Nu zijn er zoveel meer prijsuitreikingen... Ik vond het vele malen leuker toen het alleen de Oscars waren".

Het is niet geheel toevallig dat de filmmaker zich hier nu over uitlaat. De Academy liet namelijk weten maar liefst 8 categorieën niet meer live uit te zenden, iets wat de nodige filmtalenten belachelijk vinden. Ook Coppola begrijpt het niet: "Deze categorieën zijn even belangrijk als alle anderen. Ik snap de keuze dan ook niet, maar er zal wel een of andere reden voor zijn".

Film
De stand van zaken in Hollywood bevalt Coppola sowieso niet. Recentelijk verscheen er nog een artikel op FilmTotaal dat de regisseur geen financiële hulp kon vinden om zijn droomproject, Megalopolis, te realiseren. Hij betaalt dan ook maar liefst 120 miljoen dollar uit eigen zak om de film toch te kunnen maken!

NieuwsFilm