'Avengers: Endgame'-regisseur legt de bizarre hoeveelheid multiversum-films uit

'Avengers: Endgame'-regisseur legt de bizarre hoeveelheid multiversum-films uit

Joe Russo heeft er zo zijn ideeën over.

Joe Russo, een van de regisseurs van Avengers: Endgame, vertelde in een nieuw interview hoe hij kijkt naar de multiversum-trend in films.

Marvel Studios begon daar recent mee toen het met de serie What If? en Loki dook in alternatieve realiteiten. Vervolgens opende Spider-Man: No Way Home ook echt de poorten naar andere universa en gebeurt dat straks weer met Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Intussen doet ook Warner Bros. met zijn DC-films de deur open.

Het multiversum
Russo sprak erover tijdens een interview met IGN. Hij vertelde in eerste instantie dat het natuurlijk gaat om geld te verdienen. Maar: "het is het werk van de creatives om te zeggen: 'Shit, ik weet niet of ik dat wil zien'."

De creatieve krachten achter een film moeten dus kijken wat wel en niet werkt en waar het publiek vermoedelijk interesse in heeft. En door daar gebruik van te maken, komen filmbedrijven volgens Russo tot dit soort multiversum-films.

"Nou, te veel van hetzelfde is iets slechts. Maar ik denk dat er genoeg bedenkers en innovators zijn om te komen tot verrassingen. Verwacht alleen niet dat de grote bedrijven dat doen."

NieuwsFilm

meest populair