Dit is de echte gruwelijke dood van 'The King's Man'-slechterik Raspoetin

Dit is de echte gruwelijke dood van 'The King's Man'-slechterik Raspoetin

The King's Man is nu op Disney+ te zien.

Een van de grote vijanden in The King's Man is Raspoetin. Maar hoe kwam de echte Grigori Raspoetin aan zijn einde? Dat vertellen we je in dit artikel.

Let op: vanaf hier volgen SPOILERS.

In The King's Man zitten een aantal figuren die echt geleefd hebben. Een van hen is Raspoetin, die in de film lid is van de geheime schurkenorganisatie Flock. Raspoetin manipuleert in die hoedanigheid Tsaar Nicolaas om Rusland uit de oorlog te laten stappen.

De echte Raspoetin
De film The King's Man laat zien hoe Raspoetin om het leven komt nadat de Duke van Oxford en zijn maten een aanslag op hem plegen. In het echte leven werd hij niet vermoord door een Engelse edelman in zijn ondergoed met een groot netwerk aan spionnen.

Maar er zitten wel veel gelijkenissen in tussen de dood van de echte Raspoetin en in de film The King's Man.

Felix Yusupov, die ook in The King's Man te zien is, besluit in het echt ook dat Raspoetins invloed op de tsarina te groot is en een bedreiging vormt voor Rusland. En dus nodigde hij Raspoetin bij hem thuis uit en bood hij hem thee aan, evenals cakejes die vergiftigd waren met cyanide.

Daar bleek Raspoetin prima tegen bestand, waarna Yusupov hem in zijn borst schoot. Maar ook dat overleefde hij, want een paar uur later bleek Raspoetin nog altijd te ademen en moest Yusupov hem in zijn hoofd schieten; iets dat in de film en in het echt gebeurde.

NieuwsFilm

meest populair