'The Godfather' weet 50 jaar later opnieuw de koppositie in de box-office te pakken

'The Godfather' weet 50 jaar later opnieuw de koppositie in de box-office te pakken

Het is en blijft een klassieker...

Tijd voor een "gouwe ouwe". Afgelopen weekend boekte studio Paramount Pictures The Godfather (1972) in 156 theaters in Noord-Amerika ter ere van het 50-jarig jubileum van de legendarische misdaadfilm.

De hit van Francis Ford Coppola verdiende $970.000 dollar, wat gemiddeld $6.218 dollar per locatie was, de beste prestatie van alle titels dat weekend. Op nummer twee kwam Uncharted met een gemiddelde van $5.438 dollar op 4.275 locaties.

The Godfather - 50 Years stond in 50% van de bioscopen op nummer 2 en overal stond hij sowieso in de Top-3. In het AMC Lincoln Square, één van de drukste bioscopen, AMC Metreon en AMC Georgetown wist hij zelfs de koppositie te pakken.

Nog altijd mateloos populair
"Deze resultaten zijn buitengewoon", zegt Chris Aronson, president voor binnenlandse distributie van Paramount Pictures. "De meeste mensen hebben The Godfather inmiddels wel gezien, maar veel nog nooit in het theater."

De heruitgave deed het ook goed in het buitenland en verdiende $1,4 miljoen dollar op een handjevol markten. The Godfather heeft nu wereldwijd in totaal $248,2 miljoen dollar opgebracht, niet gecorrigeerd voor inflatie.

NieuwsFilm

meest populair