Fantheorie rond 'Fantastic Beasts 3' en Grindelwald nu al ontkracht

Fantheorie rond 'Fantastic Beasts 3' en Grindelwald nu al ontkracht

Nee, Aurelius is niet een nep-Dumbledore.

De tweede trailer voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore ontkracht een fantheorie over de echte familie van Credence. We leerden Credence Barebone kennen als een weeskind zonder magische krachten. Maar er zat meer in hem.

Credence bleek namelijk een Obscurial; een tovenaar die een parasitische magische Obscurus ontwikkeld had als gevolg van zijn onderdrukte magische talenten. We kwamen er ook snel achter dat Credence in werkelijkheid Aurelius Dumbledore heet.

Gelogen of toch niet?
Omdat we in de boeken niets geleerd hadden over deze Dumbledore-telg, werd door fans gespeculeerd dat Grindelwald gelogen had over de identiteit van Credence.

De trailer voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore lijkt echter te ontkrachten dat dit zo is.

Zo zie je meermaals de fenix voorbij komen die even te zien was in de film Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. We weten dat fenixen altijd naar de familie Dumbledore komen in tijden van nood. Dat is een van de beste en belangrijkste bewijzen voor de familienaam van Credence en dat Grindelwald niet gelogen had. Hoe hij er dan achter kwam is natuurlijk nog niet onthuld.

We zien ook hoe Credence het op een zeker moment in de trailer opneemt tegen Albus. Er lijkt enige animositeit te zijn tussen de twee, wat past binnen het narratief dat Credence de verlaten Aurelius is. Kortom: het lijkt erop dat niet gelogen is over zijn identiteit en dat hij een van de 'geheimen' van Dumbledore uit de titel is!

NieuwsFilm

meest populair