'Thor'-acteur Chris Hemsworth wordt schurk in volgende 'Mad Max'-film

'Thor'-acteur Chris Hemsworth wordt schurk in volgende 'Mad Max'-film

Furiosa krijgt haar voornaamste tegenstander.

In 2015 wist George Miller hoge ogen te gooien met Mad Max: Fury Road. De film deed het prima in de bioscopen en verzilverde maar liefst zes van de tien Oscarnominaties, in de technische hoek. Een nieuwe film in de reeks gaat binnenkort in productie.

Die nieuwe film wordt een prequel over het personage Imperator Furiosa, in Fury Road gespeeld door Charlize Theron en in de nieuwe film vertolkt door Anya Taylor-Joy (The New Mutants, The Queen's Gambit).

Waar het personage het in Fury Road vooral op nam tegen Immortan Joe van Hugh Keays-Byrne wordt de rol van de slechterik nu definitief ingevuld door Chris Hemsworth (Thor, The Avengers). Zijn rol in de film is bevestigd door producent PJ Voeten.

Chris Hemsworth niet de eerste keuze
"George ontmoette Chris [Hemsworth] aanvankelijk uit beleefdheid en werd toen verliefd op het idee. Hij gaat volledig tegendraads type spelen, de hoofdrolspeler. Helaas moeten we andere personages bedenken, aangezien de bekende gezicgten er nu niet bij zijn: een nieuwe Immortan, een nieuwe Bullet Farmer en een paar anderen," zei Voeten volgens SlashFilm.

George Millers Furiosa moet dit jaar starten met de opnames om vervolgens eind mei 2024 op het witte doek te verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair