Verandert 'Fantastic Beasts' het 'Harry Potter'-canon?

Verandert 'Fantastic Beasts' het 'Harry Potter'-canon?

Grindelwald en Dumbledore lijken snel gevochten te hebben, eerder dan misschien verwacht?

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Albus Dumbledore en Gellert Grindelwald gaan duelleren in Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Het risico: dat men daarmee ingaat tegen het canon van de Harry Potter-franchise.

De tweede trailer voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore liet zien dat Dumbledore en Grindelwald gaan duelleren. Dat betekent dat we hen meermaals zien botsen de komende films, want er staan nog twee delen gepland, waarbij het laatste deel vermoedelijk het grote duel tussen de twee omvat dat ook meteen de Tweede Wereldoorlog tot een einde bracht.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore-gevecht
Je ziet in een korte flits in de trailer voor Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore dat Grindelwald en Dumbledore spreuken tegen elkaar gebruiken. Een verandering van wat de eerdere films hebben neergezet, want de twee hadden een bloedpact om elkaar niet aan te kunnen vallen.

Helemaal onwaarschijnlijk is dat niet, maar het zou wel het risico lopen iets kleins te veranderen in het canon van Harry Potter. Dat stelde namelijk vast dat de twee pas echt duelleerden in 1945, toen Grindelwal ten val kwam.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore speelt zich echter af in de jaren dertig, een heel stuk van die eindstrijd vandaan.

De kans is natuurlijk groot dat we aan het einde van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore zien hoe de twee kort het gevecht aangaan, maar dat bijvoorbeeld Grindelwald net weet te ontkomen (of juist omgedraaid: dat Dumbledore ternauwernood met zijn leven ontsnapt).

NieuwsFilm

meest populair