Deze alternatieve tekst zou de laatste zijn geweest van Iron Man in 'Avengers: Endgame'

Deze alternatieve tekst zou de laatste zijn geweest van Iron Man in 'Avengers: Endgame'

Robert Downey Jr. over de film.

Robert Downey Jr. onthulde tijdens een interview alternatieve versies van de laatste woorden van Iron Man in Avengers: Endgame. In 2019 was de film te zien, en rondde deze de Infinity Saga van Marvel Studios af.

Avengers: Endgame was de zwanenzang van drie van de oorspronkelijke Avengers, waaronder de eerste held van het MCU: Tony Stark, a.k.a. Iron Man.

Einde in Avengers: Endgame
Er is veel gesproken over de laatste tekst van Downey Jr. in het Marvel Cinematic Universe. Waar hij ooit begon als een zelfzuchtige industrieel en miljardair, verwordt hij gaandeweg tot iemand die bereid is zichzelf op te offeren voor de rest van de wereld. Hij offert zich uiteindelijk op om Thanos voor eens en voor altijd te verslaan.

Dat doet hij door als laatste woorden "I am Iron Man" uit te spreken en in zijn vingers te knippen met de Infinity Gauntlet. Het is een referentie naar het einde van de eerste Marvel-film en daarmee een mooi einde.

"Ik had zo ontzettend veel alternatieve zinnen die ik naar voren heb gebracht. Het waren allemaal super smart-ass zinnen die ik probeerde, bijvoorbeeld: 'you are so fucked' of 'oh snap'. Dat was allemaal te slim en te doordacht. Een van de schrijvers zei toen: 'misschien moeten we weer verwijzen naar de eerste film en zijn laatste woorden ook de woorden van zijn oorsprong maken.' We houden daar wel van."

NieuwsFilm

meest populair