Kyle MacLachlan ziet cameo in Villeneuve's Dune: Part 2 wel zitten

Kyle MacLachlan ziet cameo in Villeneuve's Dune: Part 2 wel zitten

Acteur Kyle MacLachlan heeft recent laten weten of hij een rol zou willen spelen in Villeneuve's Dune: Part 2.

Kyle MacLachlan speelde Paul Atreides in David Lynch's adaptatie van Dune, en heeft recent laten weten of hij terug zou willen voor Denis Villeneuve's vervolg op Dune uit 2021. In 1984 bracht David Lynch de eerste filmadaptatie van Frank Herbert's sci-fi boek uit.

Echter werd het eindresultaat van Lynch's poging om Dune te verfilmen niet bepaald gewaardeerd. Het bleek moeilijker dan verwacht te zijn om de avonturen van het huis van Atreides en de woestijnplaneet Arrakis naar een live-action film te vertalen.

Dune
Een van de redenen dat Villeneuve's adaptatie volgens veel fans beter werkte, kwam doordat de regisseur besloot het verhaal in twee delen op te splitsen. Warner Bros. heeft groen licht gegeven aan Dune: Part 2, nadat de eerste film al was uitgekomen.

De releasedatum voor het tweede deel staat gepland voor oktober 2023. Veel castleden uit de originele film keren terug voor dit tweede deel, waarbij Timothée Chalamet de hoofdrol van Paul weer op zich zal nemen.

Dune: Part 2
Dune: Part 2 zal het verhaal van Paul Atreides vervolgen, maar er wordt nu gespeculeerd dat het tweede deel cameo's van de vorige filmadaptatie kan bevatten. In Kyle MacLachlan's geval - de hoofdrolspeler/Paul Atreides van David Lynch's Dune - wilt hij de keuze overlaten aan regisseur Denis Villeneuve.

MacLachlan ging in gesprek met ComicBook.com over de nieuwe Dune film. Ook sprak hij ze over het idee van een eventuele cameo in Dune: Part Two.

Kyle MacLachlan
De acteur had het volgende te zeggen over het voorkomen in Villeneuve's tweede Dune film: "Ik denk dat het helemaal aan Denis is en wat hij wil doen. Ik heb zijn film gezien, het was geweldig, ik heb ervan genoten. Om eerlijk te zijn had ik een enorm gevoel van nostalgie bij het zien van sommige scènes en herinnerde ik me dingen die ik deed met onze cast in 1983. Dus het was een reis door het verleden voor mij, maar ik heb er grondig van genoten, en wie weet? Wie weet wat hij nog in petto heeft."

MacLachlan heeft vaker met lof gesproken over de nieuwe filmadaptatie van Dune - zo was hij ook onder de indruk van Chalamet's acteerprestatie als Paul Atreides. Maar of MacLachlan uiteindelijk nog een cameo zal krijgen in Dune: Part 2, zal de komende tijd nog onduidelijk blijven.

NieuwsFilm

meest populair