'The Batman'-regisseur Matt Reeves is duidelijk: "Ik zal nooit een Marvel-film maken!"

'The Batman'-regisseur Matt Reeves is duidelijk: "Ik zal nooit een Marvel-film maken!"

De regisseur wil een bepaalde vrijheid houden en denkt niet dat hij deze zou krijgen bij Marvel.

Deze maand is dan eindelijk The Batman van Matt Reeves te zien. De nieuwe film van de geliefde regisseur is tot nu toe sterk onthaald. Aangezien hij nu een superheldenfilm heeft gemaakt vragen sommige filmfanaten zich af of hij misschien ook Marvel wil komen versterken. Daar heeft de filmmaker een duidelijke mening over.

Nadat Reeves hoge ogen wist te gooien met Cloverfield en zijn Planet of the Apes-films, werd hij in 2017 aangesteld als de regisseur van het nieuwe Batman-project. Hij nam dus het stokje over van Ben Affleck, die normaal gesproken wel nog de hoofdrol zou spelen, maar ook hier zag hij uiteindelijk vanaf. Reeves besloot toen om de plannen volledig om te gooien en een film te maken rondom een jonge en onervaren Batman.

Vrijheid
Reeves is DC dan ook zeer dankbaar dat hij de vrijheid kreeg om zijn film zo te maken zoals hij deze in gedachten had. De regisseur denkt dat het er bij Marvel echter anders aan toe gaat. Dat laat hij tijdens een recent interview weten.

"Ik heb enorm veel respect voor Kevin Feige en alle Marvel-regisseurs" begint Reeves. "Maar als ik heel eerlijk ben denk ik niet dat ik me daar op mijn plaats zou voelen. Ik wil nieuwe dingen ontdekken en ik wil dan ook enige vrijheid hebben om mijn weg te vinden. Als ik aan een project begin waarvoor strenge regels en richtlijnen gelden dan denk ik dat als het ware 'zou verdwalen'. Ik denk niet dat dit iets is waar Marvel op zit te wachten... Erg blij zouden ze dan ook niet met me zijn!"

Superheld
Dit is natuurlijk zonde voor alle Marvel-fans die hadden gehoopt dat Reeves op een dag ook een film zou maken voor de andere bekende superhelden-studio. Gelukkig lijkt het er wel op dat de regisseur nog een tijdje doorgaat met The Batman, aangezien het gerucht de ronde doet dat dit ook een trilogie wordt.

NieuwsFilm

meest populair