Benedict Cumberbatch reageert op steenharde kritiek 'The Power of the Dog'

Dit soort mensen bestaan echt.

Bram de Groot 7 maart 2022 20:30 in Algemeen
Een paar dagen geleden liet acteur Sam Elliot (1883) weten dat hij de succesvolle Netflix-western The Power of the Dog, maar een k*tfilm vindt. Nu heeft hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch een reactie gegeven.

"Ik doe mijn best om niets te zeggen over een heel vreemde reactie die onlangs op een radiopodcast hier voorbij kwam," zei Cumberbatch. "Ik begrijp dat iemand echt aanstoot nam aan hoe het Westen wordt geportretteerd."

Dit soort mensen bestaan echt
Cumberbatch gaf vervolgens uitleg over waarom de film is gemaakt. "Dit soort mensen bestaan ​​nog steeds in onze huidige wereld. Of het nu voor onze deur is of verderop in de straat, of iemand die we ontmoeten in een bar of pub of op het sportveld, er is agressie en woede en frustratie," aldus de acteur.

"Het kan geen kwaad om naar een personage te kijken om de grondoorzaken daarvan te achterhalen," vervolgde de acteur. "Hoe meer we onder de motorkap van giftige mannelijkheid kijken en proberen de grondoorzaken ervan te ontdekken, hoe groter de kans dat we ermee omgaan als het zich voordoet bij onze kinderen."

The Power of the Dog staat sinds december op Netflix. Deze maand maakt de film kans op Oscars voor onder meer Beste film, Beste acteur, Beste actrice en Beste regie.NieuwsFilm