Opnames 'Dune 2' alweer uitgesteld voordat ze überhaupt begonnen zijn

Opnames 'Dune 2' alweer uitgesteld voordat ze überhaupt begonnen zijn

Maar allemaal ten gunste van het grotere plaatje...

De pre-productie van Dune: Part Two duurt langer dan verwacht. In januari kondigde regisseur Denis Villeneuve aan dat hij bezig was met de "soft-prep" en het maken van storyboards en dit neemt iets meer tijd in beslag.

Producer Mary Parent heeft onthuld dat het filmen van de sequel is opgeschoven naar aankomende herfst, in tegenstelling tot eerdere berichten waarin de zomer werd aangehouden.

Onder andere het bouwen van en onderhouden van de enorme ambitieuze praktische sets kost heel veel werk. De makers hanteren dezelfde aanpak als de eerste film op locatie in Boedapest.

Voortzetting
Dune: Part Two zal het titulaire verhaal van Frank Herbert blijven volgen en dan specifiek gericht op de tweede helft van het boek. Het is onduidelijk of Villeneuve van plan is om de rest van de saga ook te gaan bewerken.

De meeste fans beschouwen Herberts eerste roman als DE ultieme "Dune"-ervaring. Echter in een tijdperk waarin blockbusters worden uitgemolken met tv-shows of spin-offs, is het zomaar mogelijk dat Dune: Part Two niet het laatste is dat we te zien krijgen.

NieuwsFilm

meest populair