Voortaan gaat alles anders bij DC-films en het DCEU

Voortaan gaat alles anders bij DC-films en het DCEU

Dat DCEU kunnen we wel vergeten.

Na het succes van The Avengers dacht zowat elke filmstudio: dit wil ik ook. Marvel-concurrent DC en Warner Bros. in elk geval zeker want zij probeerden samen het DC Extended Universe te lanceren. Alleen slaagde die poging bepaald niet en werden de DCEU-films, een paar uitzonderingen daargelaten, niet zo heel goed ontvangen. Die tijden zijn voorbij en DC heeft echt zijn draai gevonden.

Voor de toekomst hoeven films van DC niet meer duidelijk verbonden te zijn aan de overkoepelende franchise en is er alle ruimte voor makers om echt hun eigen ding op te bouwen. Dat zegt Toby Emmerich van Warner Bros. in een interview.

Nadruk op kwaliteit
In gesprek met Variety vertelde Emmerich over het succes van The Batman en dat het DC-filmuniversum alleen nog die richting volgt. Kwaliteit staat voorop.

"Het geheim van de filmindustrie is kwaliteit. Dat is de beste zakelijke strategie voor bioscoopfilms in het algemeen en voor superheldenfilms specifiek. De films hoeven niet dezelfde toon en stijl te hebben of een verwijzing naar een andere film. Kwaliteit staat echt voorop en de belangrijkste manier om daar invloed op te hebben, is door een specifieke filmmaker in te huren."

Die nadruk betaalt zich gezien de ontvangst van The Batman en de box office na één weekend nu al uit.

NieuwsFilm

meest populair