Ook Steven Spielberg is absoluut niet te spreken over controversiële Academy beslissing

Ook Steven Spielberg is absoluut niet te spreken over controversiële Academy beslissing

Na Villeneuve en Campion laat ook de iconische regisseur van zich horen.

Gisteren verscheen er nog een artikel op FilmTotaal, waarin stond dat Denis Villeneuve (Dune) en Jane Campion (The Power of the Dog) het absoluut niet eens zijn met de beslissing van de Academy, de organisatie achter de Oscars, om maar liefst 8 categorieën niet langer live uit te zenden. Nu laat ook niemand dan Steven Spielberg zich er eveneens over uit.

De wereldberoemde Spielberg werd maar liefst 17 keer genomineerd voor een Oscar en won er 3, maar is het ook absoluut niet eens met de recente, controversiële beslissing van de Academy. Tijdens een recent interview laat de regisseur erover uit.

Onterecht
Zo begint Spielberg: "Ik ben het niet eens met de beslissing. We maken allemaal samen de films. Het is een grote familie, waar een taak net zo onmisbaar en belangrijk is als de rest. We zitten allemaal op dezelfde lijn. We hebben elkaar nodig om zo goed mogelijk onze verhalen te kunnen vertellen en dan heb ik er ook geen enkel probleem mee dat we allemaal live zo'n 5 uur aan tafel moeten zitten".

Ook liet de geliefde regisseur weten dat zijn films nooit zo goed hadden kunnen scoren als hij niet omringd was door een sterk team. Zo heeft de filmmaker het over zijn klassieker Jaws en zijn meest recente film, West Side Story, die is genomineerd voor maar liefst 7 Oscars.

Team
"Zonder John Williams was 'Jaws' echt helemaal niks" vervolgt Spielberg. "En kijk naar 'West Side Story', wanneer Tony het nummer Tonight met Maria zingt. Zonder Adam Stockhausen (de production designer) zou hij op een klein laddertje staan onder een steiger. Zonder filmmontage is een film niks en zouden mijn films dan ook niks zijn geworden".

"Ik vind het triest dat we niet allemaal samen op televisie te zien zullen zijn, want we maken de magie ook samen. Ik hoop dan ook dat de Academy terugkomt op deze beslissing. Ik heb veel respect voor de voorzitter en alle Academy-gouverneurs en ik weet dat ze drie jaar geleden ook op het laatste moment terugkwamen op een soortgelijke beslissing. Ik hoop echt dat het wordt teruggedraaid, maar ik verwacht het helaas niet..."

NieuwsFilm

meest populair