In ongenade gevallen Kevin Spacey haalt uit naar zijn 'liegende' aanklager

In ongenade gevallen Kevin Spacey haalt uit naar zijn 'liegende' aanklager

De acteur zegt dat Anthony Rapp's verhaal ver van de waarheid staat.

Kevin Spacey is in Hollywood niet meer welkom nadat acteur Anthony Rapp in 2017 liet weten door Spacey misbruikt te zijn in 1986. Na Rapp kwamen de nodige andere mannen naar voren, ook allen met beschuldigingen van aanranding en seksueel wangedrag. Nu bijt Spacey van zich af.

Sinds de aanklachten komt Spacey eigenlijk niet meer aan de bak. Hij werd eens gezien als een van de beste acteurs van zijn generatie, maar sinds 2017 hard bergafwaarts. Zo mocht hij niet terugkeren voor de geliefde Netflix-serie House of Cards en werd hij ook volledig uit de film All the Money in the World geknipt.

Geen herinneringen
Toen Rapp voor het eerst met zijn verhaal naar buiten kwam liet Spacey van snel van zich horen, door te zeggen dat hij zich absoluut niks herinnerde van het incident dat zich meer dan 35 jaar geleden zou hebben afgespeeld.

Spacey zei toen nog: "Ik ben uitermate geschokt om dit verhaal te horen. Ik herinner me eerlijk gezegd de ontmoeting niet, het zou meer dan 30 jaar geleden zijn geweest. Maar als ik me toen gedroeg zoals hij beschrijft, ben ik hem een oprechte excuses verschuldigd voor wat zeer ongepast dronken gedrag zou zijn geweest, en het spijt me voor de gevoelens die hij al die jaren met zich meedroeg".

Niks gedaan
Spacey komt hier nu echter op terug, door te zeggen dat hij niks heeft gedaan. De in ongenade gevallen acteur heeft namelijk een document ingeleverd waarin staat dat hij onschuldig is. Zo staat er o.a.: "Ik ontken de bewering dat ik Anthony Rapp seksueel heb misbruikt".

"Ik ontmoette hem enkele decennia geleden, maar dit ging niet om een seksuele ontmoeting. Ik koesterde ook geen enkele seksuele interesses of verlangens in Anthony Rapp. Ik heb dan ook geen enkel fysiek contact met hem gehad of enige andere interactie die bedoeld was voor een seksuele bevrediging van hem of mij. Ik heb hem nooit misbruikt. Elke andere suggestie van Anthony Rapp, of van iemand anders, is totaal niet waar en onjuist".

NieuwsFilm

meest populair