Regisseur Andrew Stanton legt uit waar de vervolgen op 'John Carter' over zouden gaan

Regisseur Andrew Stanton legt uit waar de vervolgen op 'John Carter' over zouden gaan

De John Carter-regisseur heeft voor het eerst bekendgemaakt hoe de vervolgen eruit zouden komen te zien.

John Carter-regisseur Andrew Staton heeft onbekende narratieve details voor de vervolgen bekendgemaakt. John Carter werd uitgebracht met de bedoeling om een nieuwe franchise op te starten.

Zo had Stanton al zijn ideeën voor vervolgen uitgeschreven, als John Carter een financieel succes zou worden. Het werd echter een kritische en financiële teleurstelling, waardoor Disney besloot in 2014 de rechten te laten vervallen.

John Carter
Vanwege het tienjarige jubileum van John Carter, besloot Stanton onbekende details over de onuitgebrachte vervolgen te delen. De film zou zijn geopend met een voice-over die zou afkomen van het personage Dejah Thoris.

Dejah zou het verhaal vertellen van haarzelf en John Carters zoon. Het verhaal zou daarna op gang komen als haar zoon ontvoerd wordt, en John Carter terugkeert naar de oppervlakte van Mars.

Andrew Stanton
Regisseur Andrew Stanton liet het volgende weten: "Ik hou van het idee dat je zou openen met de proloog. Het was de bedoeling dat in elke film een ander personage de proloog zou zeggen. De eerste is Willem, als Tars. De proloog van de tweede zou door Dejah verteld worden. En het zou iedereen die de eerste film nog niet had gezien een voorproefje geven van de geschiedenis die je naar deze film heeft geleid," zei Stanton.

De regisseur vervolgt: "En dan zou je onthullen dat ze het aan haar baby vertelde. En je zou je realiseren, Oh mijn God, het is het kind. Het is Carthoris, dit kind van Dejah Thoris en Carter. En dat verhaal dat ze vertelt, ze vertelt het verhaal van de vader die dit kind nooit zal kennen. En toen zei haar vader, het personage van Ciarán Hinds, Tardos Mors, dat ze al te lang op was, ze is moe, laat haar grootvader even met het kind praten en dan breng ik haar naar bed. Toen zou blijken dat het Matai Shang was in gedaanteverwisseling. En hij zou de baby stelen. En dan zou het naar de aftiteling gaan. Het volgende beeld na de aftiteling zou Carter zijn, liggend in zijn begrafeniskostuum midden in de woestijn, eruitziend als een lijk in een wake en net wakker geworden."

Gods of Mars
Stanton liet ook weten dat Carter later zou arriveren op Mars, dan het proloog je zou laten denken. De regisseur vergeleek het plot van dit vervolg met dat van Beneath the Planet of the Apes.

Zo zou het vervolg op John Carter laten zien hoe de Thernen de hele wereld onder controle hebben, waarbij de titel van dit vervolg Gods of Mars zou zijn. Deze titelkeuze staat duidelijk verbonden meet de Thernen die als Goden regeren over Mars.

Franchises
De derde film, en het tweede vervolg op John Carter, zou Warlord of Mars gegeten hebben. Toen John Carter in 2012 uitkwam was The Walt Disney Company op zoek naar hun volgende grote franchise.

Toen The Avengers in 2012 een grote hit werd, hadden ze hun antwoord op de zoektocht gevonden. Niet lang daarna kochten ze ook nog de rechten van Star Wars van Lucasfilm, waardoor de kans op een vervolg op het financieel mislukte John Carter verdween.

NieuwsFilm

meest populair