'Dune' moest wel zo lang zijn en wel om deze reden

'Dune' moest wel zo lang zijn en wel om deze reden

De editor vertelt over Dune en mogelijke kortere versies.

Dune duurde maar liefst 155 minuten. Behoorlijk lang, maar volgens editor Joe Walker was dat nodig en is de film daardoor beter dan met de kortere speelduur die ook even overwogen is.

De release van Dune werd meermaals uitgesteld wegens de coronapandemie. Uiteindelijk kwam de film in oktober uit in de bioscoop en was deze ook op HBO Max te zien. Dune verfilmt de eerste helft van het gelijknamige boek van schrijver Frank Herbert uit 1965. Het vervolg kijkt naar de rest en begint deze zomer met de opnames.

Dune duurt lang
Met zijn speelduur van 155 minuten was Dune een behoorlijk lange film. Dat weerhield het publiek er niet van om de film te zien in de bioscoop en op HBO Max.

En de speelduur leidde bepaald niet tot een slechte of tegenvallende ontvangst. Immers scoorde regisseur Denis Villeneuve maar liefst tien (!) Oscar-nominaties, alleen niet die voor beste regisseur.

Tijdens een interview met Screen Daily laat Walker weten: "Er is een vlottere versie die je van Dune zou kunnen maken, waarbij je dan het laaghangend fruit laat zitten. Een van de belangrijkste uitdagingen was echter alle facties en hoofdpersonen op te bouwen en inzicht te kunnen krijgen in hun ziel, voordat het allemaal losbarst. Dus de film werd langer en beter."

NieuwsFilm

meest populair