'Dune: Part Two' vormt het begin van een veel groter Dune-universum

'Dune: Part Two' vormt het begin van een veel groter Dune-universum

De bedoeling is nu toch om er een trilogie van te maken.

Dune: Part Two legt de grondvesten voor een complete trilogie en misschien wel meer films, volgens scenarist Jon Spaihts. Regisseur Denis Villeneuve slaagde erin het onverfilmbaar geachte boek van Frank Herbert tot leven te brengen, met een script van hemzelf, Spaihts en Eric Roth.

Villeneuve is de tweede regisseur die Dune verfilmde, en slaagde er behoorlijk goed in, mede door het besluit om het boek in twee delen te knippen. Hij kreeg vrij snel na de release van de eerste film groen licht voor het tweede deel en denkt nu al aan een derde film.

Dune: Part Two
Qua verhaal ligt de focus van Dune op de oorlog over een dodelijke en bijna onbewoonbare woestijnplaneet, Arrakis, wat komt door de grote hoeveelheid grondstof die bekend staat als Spice. Sterker nog: dat is alleen op die planeet te vinden.

Tijdens een interview met The Playlist dook Spaihts iets dieper in Dune: Part Two en vertelde hij dat er al een derde film gepland staat. Hij wil heel graag samen met Villeneuve ook het boek The Messiah of Dune verfilmen.

"Denis heeft het serieus gehad over het verfilmen van Messiah, als conclusie van de trilogie. Het is een interessant boek, dat op bepaalde manieren Dune deconstrueert en een soort waarschuwing is, nog meer dan Dune zelf, over de gevaren van het mixen van religie en politiek, het gevaar van het volgen van charismatische leiders en de gevaarlijke worsteling die altijd leeft tussen het individu en de instituten," aldus de schrijver.

"Er zijn een paar meeslepende verhaallijnen die de toekomst inluiden en suggereren dat we misschien wel niet klaar zijn met dit universum, alhoewel Dune als boek eindigt en we dat einde gebruiken voor de tweede film als erg bevredigende conclusie."

Maar er kan dus altijd meer!

NieuwsFilm

meest populair