Netflix maakt vervolg op 'The Gentlemen' van Guy Ritchie

Netflix maakt vervolg op 'The Gentlemen' van Guy Ritchie

Guy Ritchie is zelf ook van de partij.

Netflix werkt aan een vervolg op Guy Ritchie's duistere misdaadkomedie The Gentlemen uit 2019. Het wordt overigens geen film, maar een serie.

Heel gek is die keuze niet. De film van Ritchie begon eigenlijk als een pitch voor een tv-serie voordat het een speelfilm werd met onder meer Matthew McConaughey, Hugh Grant, Colin Farrell en Charlie Hunnam. Het volgde een Amerikaanse marihuana-koningin in Engeland die zijn bedrijf wil verkopen, wat voor heel wat opschudding zorgt in de lokale onderwereld.

The Gentlemen
Ritchie is betrokken bij het script voor de pilotaflevering van de serie. Ook zal hij de eerste twee afleveringen regisseren en uitvoerend producent zijn van de serie van Miramax TV en Moonage.

Met aanvullende rollen voor Henry Golding, Jeremy Strock, Eddie Marsan en Michelle Dockery haalde de film wereldwijd 115 miljoen dollar op bij een budget van 22 miljoen dollar.

In 2000 verscheen er op de zender Channel 4 de serie Lock, Stock... gebaseerd op Ritchies film Lock, Stock and Two Smoking Barrels. In 2017 en 2018 verscheen op de zender Crackle de serie Snatch. gebaseerd op de gelijknamige film. Bij die laatste serie was Ritchie niet betrokken.

NieuwsFilm

meest populair