Bijna speelde Tom Cruise in megaflop 'John Carter'

Bijna speelde Tom Cruise in megaflop 'John Carter'

Andrew Stanton had al een hoofdrolspeler op het oog..

Tom Cruise is de afgelopen 35 jaar een van de grootste filmsterren die Hollywood heeft voortgebracht. Dat niet alleen: de acteur heeft ook een goede track record als het aankomt op dure sci-fi blockbusters.

Misschien wel daardoor dat het zo interessant is om je af te vragen hoe het met John Carter vergaan zou zijn als Cruise de hoofdrol had gespeeld. In een uitgebreid interview met The Wrap vertelt regisseur Andrew Stanton over de film en over de plannen die men had. Het blijkt dat Cruise bijna de hoofdrol had gespeeld en daar ook echt interesse in had.

John Carter
Tijdens een gesprek met The Wrap ging Stanton in op de film John Carter. Hij onthulde actief gesprek gevoerd te hebben met Cruise voor het spelen van de hoofdrol.

Uiteindelijk liep het echter anders. "Ik had Taylor [Kitsch] al in gedachten op het moment dat Tom kenbaar had gemaakt dat hij er interesse in had," begon Stanton.

"Tom had een lange geschiedenis met het materiaal, dus het was niet al te verrassend om erachter te komen dat hij nog altijd interesse had. Hij was heel professioneel in zijn gesprekken met mij over de rol en enorm respectvol over het feit dat ik al een auditie had afgenomen met Taylor. We hadden toen afgesproken verdere gesprekken te voeren als het niets zou worden met Taylor. Maar het moge duidelijk zijn dat het niet zo gegaan is."

NieuwsFilm

meest populair