Compleet geflopte peperdure film blijkt een succes op streaming

Compleet geflopte peperdure film blijkt een succes op streaming

The Great Wall scoort goed op iTunes.

Een 150 miljoen dollar kostende blockbuster die flopte aan de box office, doet het momenteel goed op iTunes. Het gaat om de film The Great Wall, geregisseerd door Zhang Yimou, die het beste van de Chinese en Amerikaanse filmindustrie samen probeerde te brengen.

Voor The Great Wall wist hij onder meer de Amerikaanse sterren Matt Damon en Willem Dafoe te strikken. Maar dat was niet genoeg om The Great Wall een succes te maken.

The Great Wall flopte
De film The Great Wall leverde slechts 334 miljoen dollar op aan de wereldwijde box office, waaronder een abominabele 50 miljoen door in de Verenigde Staten. Uiteindelijk eindigde de teller in het rood, op een kostenplaatje van 75 miljoen dollar.

Dat terwijl het uitgangspunt nog best amusant kan zijn. Yimou maakte een epische film over een huurling die vastgezet wordt in de Grote Muur van China, waar hij erachter komt dat deze gebouwd is om een leger aan beesten, monsters en demonen buiten het land te houden en de bevolking te beschermen.

De prachtige visuals lijken nu eindelijk een publiek gevonden te hebben, want volgens FlixPatrol wist The Great Wall het in diverse landen tot de top 10 te halen in de lijst met meest bekeken films op iTunes.

NieuwsFilm

meest populair