Misplaatse en vervelende opmerking van Jane Champion zorgt voor irritatie

'The Power of the Dog'-regisseuse is de laatste tijd lekker bezig.

Wouter Drummen 15 maart 2022 20:30 in Algemeen
Gisteren kwam Jane Campion nog in het nieuws, aangezien haar western, The Power of the Dog, de grote winnaar was van de BAFTA Awards. Tijdens het evenement liet ze zich ook negatief uit over acteur Sam Elliot, maar een misplaats opmerking van de regisseuse zorgt eveneens voor ophef.

Elliot noemde begin deze maand The Power of the Dog een "k*tfilm", maar gisteren beet Campion van zich af. Nu komt ze echter wederom op een ietwat bizarre manier in het nieuws...

Grapje
Tijdens haar dankwoord bij The Critics' Choice Awards had Campion het over Venus en Serena Williams, de legendarische tennis-zusjes. Zij waren beiden aanwezig, omdat de film over hun jeugd, King Richard, ook sterk is onthaald en kans maakt op meerdere prestigieuze filmprijzen.

Campion wilde de tennis-talenten ook even in de spotlights zetten, maar de manier waarop ze dit deed beviel niet erg goed. Zo zei de regisseuse: "Venus en Serena, jullie zijn echt geweldig. Jullie nemen het echter wel niet op tegen mannen, zoals ik!".

Kritiek
Sommige mensen vinden dit niet erg gepast, aangezien Campion zichzelf lijkt op te hemelen en haar prestatie groter maakt nadat zij collega's als Steven Spielberg (West Side Story) en Denis Villeneuve (Dune) wist 'te verslaan'.

Anderen vinden het ook niet erg netjes tegenover de Williams zusters. Serena en Venus horen al jaren bij de ultieme tennistop. Venus won namelijk 7 Grand slam-toernooien, terwijl Serena er maar liefst 23 heeft. Zij wordt dan ook door nodig sportfanaat gezien als de beste tennisster aller tijden.

NieuwsFilm