Tweede 'Dune'-film gaat keihard!

Tweede 'Dune'-film gaat keihard!

Denis Villeneuve over z'n vervolg op Dune.

Dune-regisseur Denis Villeneuve vertelde tijdens een interview over de vooruitgang van het geplande vervolg op de film en wanneer de opnames van start moeten gaan.

De film Dune kwam in oktober 2021 uit in de bioscoop en op streamingdienst HBO Max. We volgen de eerste helft van het verhaal van Frank Herbert, dat met name draait om de familie Atreides die de controle overneemt over de planeet Arrakis, dat de belangrijkste grondstof van het universum herbergt. De familie Harkonnen probeert de heerschappij terug te krijgen met een grootse invasie.

Dune-vervolg
Dune werd goed ontvangen door zowel fans van het boek als nieuwkomers, ondanks een speelduur van maar liefst 156 minuten. De film leverde aan de box office 400 miljoen dollar op, een knappe prestatie gezien de hybride release.

Nu vertelt regisseur Villeneuve tijdens een interview met Collider dat het scenario voor Dune: Part Two grotendeels klaar is, en dat het script nog een tijdje verfijnd zal worden tot de film klaar is met de opnames.

"Het scenario is grotendeels af, maar is natuurlijk altijd een work in progress. Dat zal ook zo blijven tot de film uiteindelijk helemaal af is. Maar ik kan wel zeggen dat het redelijk solide is, en dat we een scenario hebben liggen. Ik heb een script en we zijn nu begonnen met voorbereiden."

Dune zie je op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair