'The Batman' maakt eerste stap richting het miljard

'The Batman' maakt eerste stap richting het miljard

Gaat de DC-film het lukken?

Zowel de DC-films The Dark Knight als The Dark Knight Rises wisten het miljard aan de wereldwijde bioscoopkassa's voorbij te gaan. Daarna deden alleen DC's Aqauman en Joker het trucje na.

Nu lijkt The Batman hard op weg om als vijfde DC-films langs de ooit zo magische grens te gaan. De circa $200 miljoen kostende film kijkt bijna twee weken na de release aan tegen een wereldwijde tussenstand van net even meer dan een half miljard.

Box office richting de 1 miljard?
Volgens Box Office Mojo staat de film van regisseur Matt Reeves (Dawn en War of the Planet of the Apes) nu op een mooie $505,8 miljoen en ook aankomend weekend verschijnt er nog geen grote nieuwe blockbuster in de Amerikaanse bioscopen.

Van de huidige score werd zo'n 49 procent opgehaald in de States, de andere ruime helft komt van buiten de States. De vraag is nu waar de teller uiteindelijk eindigt. Joker stond in de States na drie weekenden op een kleine $250 miljoen. The Batman lijkt na aankomend derde weekend al richting de $300 miljoen te gaan.

Mocht The Batman de $1 miljard wereldwijd bereiken, dan is dat uiteraard een mooie start van deze tweede reeks DC-films naast het niet altijd even sterk presterende DC Extended Universe.

NieuwsFilm

meest populair