Na alle kritiek voegt Disney homoseksuele kus toe aan Pixars 'Lightyear'

Na alle kritiek voegt Disney homoseksuele kus toe aan Pixars 'Lightyear'

'Het Huis van de Muis' ligt al een tijdje onder maar Bob Chapek komt met aanpassingen.

De laatste tijd is er de nodige kritiek op Disney, en als gevolg hiervan passen ze nu een van hun nieuwe Pixar-films aan. Het gaat hier om Lightyear, de solo prequel-film rondom het geliefde Toy Story-personage Buzz Lightyear.

Eerder deze maand haalden meerdere Pixar-medewerkers nog uit naar Disney, aangezien de wereldberoemde studio zich in het verleden vaak verzet zou hebben tegen LGBTQ-scenes in hun projecten. Het 'Huis van de Muis' hield deze scenes dan ook tegen of knipte ze zelfs volledig uit hun films.

Ander probleem
Gisteren kwam een soortgelijk verhaal uit, toen Blue Sky medewerkers lieten weten dat Disney niks wilde weten van het genderfluïde personage dat in de film Nimona zou opduiken. Ook zou er een homokus in de film zitten, maar Disney was hier streng op tegen. Ondanks het feit dat de film al bijna klaar was werd er zelfs uiteindelijk volledig de stekker uitgetrokken.

In Amerika was er ook veel te doen over de 'Parental Rights in Education Bill' is, die de discussie over seksuele identiteit en gender oriëntatie op scholen met kinderen van de kleuterklas t/m de derde klas verbieden. Hoewel de wet veel kritiek kreeg, hield Disney zich stil en bleven zij zelfs politici die het wetvoorstel steunen financieren. Dit hield ook niet bepaald mee en zorgde voor de nodige ophef binnenin het Disney-team.

Verandering
De grote Disney-baas, Bob Chapek, verontschuldigde zich hiervoor. De financiering werd ingetrokken en ook liet hij weten zich in te gaan zetten voor de LGBTQ+ gemeenschap. Zo te zien houdt hij zich hieraan, want nu wordt Lightyear al aangepast.

Oorspronkelijk zat er in de film namelijk een kus tussen twee mensen van hetzelfde geslacht, maar deze moest eruit gehaald worden. Nu, naar alle kritiek, is de kus toch weer toegevoegd. Meerdere Amerikaanse websites melden dan ook dat de protesten, waaronder ook een geplande staking van LBGBTQ+ Disney-medewerkers, dus impact hebben.

De gecensureerde kus tussen het personage van Hawthorne en haar partner zal nu dus worden hersteld in de film. De film zal over enkele maanden te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair