Carrièremissers: Claire Danes als Rose in 'Titanic' (door kinderachtige Leonardo DiCaprio)

Carrièremissers: Claire Danes als Rose in 'Titanic' (door kinderachtige Leonardo DiCaprio)

En een behoorlijke misser ook...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het de beurt aan actrice Claire Danes.

Nadat ze al eerder de liefde van Leonardo DiCaprio speelde in Romeo + Juliet (1996), kreeg Danes de kans om dit opnieuw te doen en wel in de kaskraker der kaskrakers uit 1997, James Camerons Titanic.

Hoewel ze tijdens de auditie voor Romeo + Juliet grote indruk maakte op DiCaprio vanwege haar vermogen om hem recht in de ogen te kijken terwijl ze haar tekst zei, hadden de twee eigenlijk een nogal problematische relatie tijdens de opnames op de set.

Klein kind
Het blijkt dat Danes zich vooral irriteerde aan de constante grapjes die DiCaprio maakte. Ondanks het feit dat hij ruim 5 jaar ouder was, vond ze hem overweldigend kinderachtig en onvolwassen overkomen.

Dit gedrag klopt, aangezien DiCaprio precies dezelfde streken uithaalde met Kate Winslet, zijn uiteindelijke tegenspeelster in Titanic. Winslet reageerde echter heel anders en het paar werd al snel beste vrienden.

Zelf verklaart Danes jaren later dat ze haar keuze maakte uit angst voor de schijnwerpers en dat ze geen spijt heeft. Maar dat laatste betwijfelen we...

NieuwsFilm

meest populair