Een van Keanu Reeves' slechtste blockbusters scoort op streaming

Een van Keanu Reeves' slechtste blockbusters scoort op streaming

Wederom brengt de thuismarkt redding...

Het moge duidelijk zijn dat de geliefde acteur Keanu Reeves een grote fan is van sciencefiction. Dit is immers terug te zien in zijn uitgebreide filmografie.

De iconische acteur heeft hoogte- en dieptepunten meegemaakt tijdens zijn uitstapjes naar het genre, denk aan de Matrix-films, de Bill & Ted-komedies, Johnny Mnemonic, Replicas, Chain Reaction, A Scanner Darkly en zelfs een videogame (Cyberpunk 2077).

Ondanks zijn blijvende populariteit zijn menig fan en criticus het erover eens dat The Day the Earth Stood Still uit 2008 toch wel een van Reeves' absolute stinkerds is, gezien de gemiddelde totaalscore op Rotten Tomatoes (23%).

Sterk concept, matige uitwerking
Er was zeker potentie om het uitgangspunt van het gelijknamige origineel uit 1951 voor een modern publiek opnieuw uit te vinden en er werd zelfs een respectabele $233 miljoen dollar aan bioscoopopbrengst omgezet, maar het resultaat was niet veel meer dan een pijnlijk ongeïnspireerde en eentonig saaie film.

Maar zoals wel vaker (we blijven het leuk vinden om te melden en jullie om te lezen) krijgt The Day the Earth Stood Still momenteel een heropleving op HBO Max waar hij sinds kort te vinden is op plek 9 in de top 10-lijst van meest bekeken titels.

NieuwsFilm

meest populair