The Day the Earth Stood Still (2008)

12.12.08 is the Day the Earth Stood Still

The Day The Earth Stood Still[/i] is een jammerlijke remake van de gelijknamige sf-klassieker uit 1951.
play

4,8 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Een buitenaards wezen en een enorme robot bezoeken de aarde. Ze blijken deel uit te maken van een superras dat de orde bewaakt in het universum en dat de aarde zal vernietigen als de bewoners ervan een bedreiging vormen.

Regie
Scott Derrickson
Cast
Keanu Reeves, Jennifer Connelly, John Cleese, Jon Hamm, Kathy Bates, Jaden Smith, James Hong, Brandon T. Jackson, Serge Houde, Joshua Close, Patrick Sabongui, J.C. MacKenzie, Geoff Meed, Hiro Kanagawa, Jared Keeso, Roger Cross, Lorena Gale, Daniel Bacon, Aaron Douglas, Marci T. House, Juan Riedinger, David Richmond-Peck, George Sharperson, Alisen Down, Andrew Wheeler, Mousa Kraish, Leanne Adachi, Tyler McClendon, Richard Tillman, Craig Stanghetta, Stefanie Samuels, Aaron Craven, Shaker Paleja, Chris Bradford, Sunita Prasad, Darien Provost, Shaine Jones, Sverrir Björgvinsson, Sandy Colton, Kevan Kase.
Budget
$ 80.000.000
Opbrengst
$ 230.831.978
Release
12.12.2008
Release NL
11.12.2008
Release DVD
05.05.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Derrickson | Cast: Keanu Reeves (Klaatu), Jennifer Connelly (Helen Benson), Jaden Smith (Jacob Benson), Kathy Bates (Regina Jackson), John Hamm (Michael Grainier), John Cleese (Professor Barnhardt) e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2008

Tijden veranderen. In 1951 kwam naar aanleiding van de ontwikkeling van de atoombom in The Day the Earth Stood Still het buitenaardse wezen Klaatu ons aardbewoners vertellen dat het afgelopen moest zijn met onze onderlinge agressie, zodat die nooit een bedreiging zou vormen voor beschavingen op andere planeten. In 2008 komt in de remake van The Day the Earth Stood Still Klaatu ons vertellen dat planeten als de aarde zeer zeldzaam zijn en dat als wij er niet goed voor zorgen, we het haasje zijn. Op deze en vele andere manieren hebben de filmmakers het origineel geüpdatet naar de moderne tijd. Bij de vertaling zijn ook karakters van vlees en bloed vervangen door bordkarton, is logica al snel bij het grof vuil gezet en is de derde akte in plaats van een sterke conclusie de vrije val van een fragiel kaartenhuis.

In het begin heeft de film nog wel enige potentie. Nadat tijdens de begintitels is uitgelegd hoe Klaatu aan zijn menselijke gedaante komt, landt hij in een enorme wolkachtige globe in Central Park, New York. Dr. Helen Benson is met andere wetenschappers en het leger ter plekke. Nog voordat Klaatu goed en wel uit de bol is gestapt, wordt hij al neergeschoten. Snel wordt hij afgevoerd naar een ondergrondse militaire faciliteit waar hij zijn menselijke vorm aanneemt en supersnel geneest. Klaatu heeft een boodschap voor de mensheid en wenst alle staatshoofden bij elkaar toe te spreken. Een Amerikaanse regeringsvertegenwoordigster zegt dat dit onmogelijk is. Met behulp van dokter Benson en zijn klaarblijkelijke superkrachten ontsnapt Klaatu. Terwijl een proces in gang wordt gezet dat alle herinneringen aan de mens op aarde zal wegvagen, probeert de dokter Klaatu er toch nog van te overtuigen dat wij mensen het waard zijn om door hem van de ondergang gered te worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

The Day the Earth Stood Still Nieuwsberichten

The Day the Earth Stood Still

acties