Steven Spielberg maakt van zijn lang zal ze leven nooit meer een musicalverfilming

Het blijft bij 'The West Side Story'...

De nieuwste van Steven Spielberg, West Side Story, is in de race voor maar liefst zeven Academy Awards ('beste film', 'beste vrouwelijke bijrol' (Ariana DeBose), 'beste cinematografie', 'beste productieontwerp', 'beste kostuumontwerp' en 'beste regisseur').

Voor de legendarische Spielberg is dit de achtste keer dat hij genomineerd wordt als beste regisseur (hij won twee keer met Schindler's List en Saving Private Ryan) en de elfde keer dat zijn film zelf wordt genomineerd (ook die won toentertijd Schindler's List).

Ondanks dat West Side Story hoge ogen gooide bij zowel het publiek als de critici, valt de wereldwijde box-office tot nu toe een beetje tegen.

Het is gelijk de laatste
Tijdens het 'PGA Awards'-ontbijt deelde Spielberg onlangs tegenover Variety en het aanwezige publiek mee dat hij niet van plan is ooit in zijn carrière nog een nieuwe musicalverfilming te gaan maken.

Dit staat dan echter los van zijn werk als producent bij de muzikale theaterbewerking die men momenteel maakt van The Color Purple. Spielberg regisseerde de niet muzikale film in 1985 en verdiende ook daar weer 11 Oscarnominaties mee.

NieuwsFilm

meest populair