Legendarische Francis Ford Coppola kan toch genieten van één superheldenfilm

Legendarische Francis Ford Coppola kan toch genieten van één superheldenfilm

Na héél veel kritiek nu ook eens iets positiefs!

Legendarische regisseurs als Martin Scorsese en Francis Ford Coppola hebben zich in recente jaren vaker negatief uit gelaten over het superhelden-genre, voornamelijk over de films van Marvel. Beide iconische filmmakers vinden het "geen echte cinema" maar nu laat Coppola toch weten dat hij af en toe ervan kan genieten.

Coppola, o.a. bekend van The Godfather-trilogie, zegt namelijk dat hij Deadpool een geweldige film vindt. Fans waren teleurgesteld toen de 'Merc with a Mouth' in X-Men Origins: Wolverine zijn debuut maakte, maar Ryan Reynolds maakte dit weer helemaal goed met de 2016 blockbuster. Zelfs Coppola is nu een fan.

Succesvol
Het eerste deel werd erg goed onthaald. De film kost 'slechts' 58 miljoen dollar om te maken, wat een tamelijk klein budget is voor een superheldenfilm. Aan de box-office werd dit dubbel en dwars terugverdiend, aangezien Deadpool maar liefst 784 miljoen dollar wereldwijd opbracht.

Ook het vervolg scoorde enorm goed. Hoewel Deadpool 2 misschien iets minder was dan het origineel, bracht de sequel maar liefst 1,5 miljard dollar op! Vanwege dit mega-succes konden in een keer andere R-rated films gemaakt worden zoals o.a. Logan en Joker.

Geweldig
Hoewel je zou denken dat Coppola niet veel heeft met superheldenfilms vanwege al zijn uitspraken, heeft hij wel echt genoten van Deadpool: "Ik vond 'Deadpool' echt super leuk, ik vind het persoonlijk een geweldige film. De bioscoop is er om ons het hedendaagse leven te verlichten en ons te laten zien wat er aan de hand is. We hebben dan ook artiesten nodig die ons laten zien wat er allemaal om ons heen gebeurt."

NieuwsFilm

meest populair