Verbazingwekkend: 'West Side Story' hoofdrolspeelster is niet uitgenodigd voor Oscars

Verbazingwekkend: 'West Side Story' hoofdrolspeelster is niet uitgenodigd voor Oscars

Steven Spielbergs musical maakt kans op 7 Oscars, maar Rachel Zegler zal niet van de partij zijn.

De Academy weet de laatste jaren niet echt veel goed te doen. De organisatie achter de Oscars komt keer op keer weer negatief in het nieuws, of het nu gaat om een nieuwe controversiële categorie 'Most Popular Film', geen presentator voor meerdere jaren of het verwijderen van maar liefst 8 categorieën, het houdt maar niet op. Nu is het weer raak.

Steven Spielberg wist met West Side Story hoge ogen te gooien. De film is dan maar liefst ook genomineerd voor zeven Oscars, maar hoofdrolspeler Rachel Zegler is zelf niet uitgenodigd voor de ceremonie. Dit liet de actrice gisteren weten op sociale media.

Reactie
De 20-jarige Zegler deelde op haar Instagram-pagina een fotogalerij van verschillende jurken die ze dit jaar naar awardshows heeft gedragen. Een fan zei in de commentaren uit te kijken naar haar outfit voor de Oscars, maar het antwoord van de actrice is niet wat je zou denken. Zegler zei namelijk: "Ik ben niet uitgenodigd, dus het zal een joggingbroek en een T-shirt van mijn vriend worden".

Haar volgers reageren dan ook perplex en begrijpen niet waarom Zegler niet uitgenodigd is. Zo vervolgt de actrice: "Ik heb echt alles geprobeerd, maar het ziet ernaar uit dat het gewoon niet gaat gebeuren. Ik zal 'West Side Story' zeker toejuichen en ik ben trots op het werk dat we drie jaar geleden zo onvermoeibaar hebben verzet. Ik hoop op een last-minute wonder en dat ik toch nog bij de viering kan zijn, maar hey, soms gaat het nu eenmaal zo... Dank voor alle shock en woede, ik ben ook teleurgesteld maar het is oké".

Kritiek
Het is tamelijk logisch dat haar fans haar steunen, maar ook bekendheden beginnen zich over de situatie uit te laten. Zo ook Gloria Calderón, de bedenker van de populaire sitcom One Day at a Time, neemt het voor Zegler op: "Nu is er eindelijk eens een film waar een latina in meespeelt genomineerd voor een Oscar en dan wordt ze zelf niet eens uitgenodigd! 18,5% van de Amerikaanse bevolking is van Spaanssprekende afkomst!"

Het is onduidelijk waarom Zegler 'niet welkom' is. Het Amerikaanse magazine Variety maakte wel duidelijk dat filmstudio's een bepaald aantal plaatsen worden toegewezen. Zij mogen dan beslissen wie wel en niet mogen gaan, maar het is toch wel heel vreemd dat de hoofdrolspeelster niet mag gaan... Wat vinden jullie van de situatie?

NieuwsFilm

meest populair