'Marvel-film 'Morbius' niet langer in gedeeld universum na last minute-wijzigingen'

'Marvel-film 'Morbius' niet langer in gedeeld universum na last minute-wijzigingen'

De film zou geen verwijzingen naar Spider-Man en Venom meer bevatten.

Sony lijkt op het laatste moment de nodige wijzigingen te hebben aangebracht in zijn Marvel-film Morbius, die over iets meer dan een week in de bioscopen moet verschijnen. Dat suggereren meerdere bronnen. Dit artikel bevat meerdere mogelijke spoilers.

Bekijk de afbeelding
In Morbius speelt Oscarwinnaar Jared Leto de anti-held Michael Morbius uit de stripboeken van Marvel. Morbius lijdt aan een zeldzame bloedziekte en zet zich in om een geneesmiddel te vinden. Daarvoor neemt hij een riskante gok; eentje die hem verandert in een vampier.

Vanwege de coronapandemie werd Morbius meermaals uitgesteld. Nu blijkt Sony deze tijd te hebben aangegrepen om de nodige wijzigingen door te voeren, zo valt te concluderen op basis van verschillende nieuwe berichten die over de film zijn verschenen.

Allereerst zou Michael Keatons Vulture, die al vanaf de eerste trailer centraal in het promotiemateriaal staat, niet langer een rol in de daadwerkelijke film hebben, maar slechts in een toegift na de aftiteling te zien zijn.

Daarvoor zou de acteur een geheel nieuwe scène hebben opgenomen. In december werd al bekend dat Keaton deel zou nemen aan aanvullende opnames voor de prent.

Verder zouden alle verwijzingen naar de wereld van Spider-Man en Venom zijn verwijderd. Dat betekent dat onder meer een muurschildering van de spinnenman en The Daily Bugle uit de trailers niet meer in de film zitten.

De conclusie zou zijn dat Morbius zich in een eigen universum afspeelt.


Morbius is vanaf 21 april in de Nederlandse bioscopen te zien; in Amerika vanaf 1 april.

NieuwsFilm

meest populair