Wist je dat: 'The Wicker Man' met Nicolas Cage eigenlijk een comedy moest worden?

Wist je dat: 'The Wicker Man' met Nicolas Cage eigenlijk een comedy moest worden?

De absurditeit stond centraal...

Acteur Nicolas Cage had tot en met begin deze eeuw een indrukwekkende carrière en reeg de successen aaneen. Er zat bijna geen stinker tussen. Helaas ontkwam ook hij niet aan een aftakeling en die duurt inmiddels alweer een decennium.

Volgens velen werd het kantelpunt ingezet met het hilarisch slechte The Wicker Man in 2006, een nieuwe kijk op de folkhorrorklassieker uit 1973.

Fans steken vaak de draak met de film met diverse memes evenals humoristische clips, waaronder Cage die schreeuwt over bijen of rondrent in een berenpak.

Opzettelijk komisch van aard
Maar was die specifieke soort humor wel onbedoeld of moest The Wicker Man niet gewoon bewust grappig zijn en hebben we hem soms al die jaren verkeerd geïnterpreteerd?

In een interview met IndieWire geeft Cage deze week opheldering: "Het is een feit. Regisseur Neil [LaBute] en ik wisten allebei hoe hilarisch het was. De nadruk zou waarschijnlijk nog duidelijker zijn geweest als producent Avi Lerner me de veel te grote snor had gegeven die ik wilde dragen en die verbrand zou worden met het berenpak. Dat zou zo gruwelijk zijn geweest, maar daar gingen ze helaas niet voor."

NieuwsFilm

meest populair