Elke keer dat 'Power Of The Dog' wordt genoemd tijdens de Oscars, wordt er $10.000 gedoneerd

Met twaalf nominaties kan dat een dure avond gaan worden.

Jan-Peter Rook 26 maart 2022 17:43 in Algemeen
Morgennacht is de western The Power of the Dog een van de grote kanshebbers tijdens de Oscaruitreikingen. Dit betekent niet alleen goed nieuws voor de makers van de film, maar ook voor liefdadigheidsinstellingen voor dieren.

Om de over het algemeen toch vrij saaie Academy Awards een beetje interessanter te maken, hebben ze het volgende bedacht. Pawp, een app voor katten- en hondenliefhebbers, heeft beloofd dat voor elke keer dat de titel The Power of the Dog tijdens de ceremonie wordt genoemd, er 10.000 dollar zal worden gedoneerd aan goede doelen voor dieren.

Het verhaal
The Power of the Dog gaat over de charismatische veehouder Phil (Benedict Cumberbatch), die iedereen om hem heen angst inboezemt. Wanneer z'n broer (Jesse Plemons) een vrouw (Kirsten Dunst) en haar zoon (Kodi Smit-McPhee) mee naar huis neemt, treitert Phil ze net zolang totdat hij er zelf ook iets bij begint te voelen.

The Power of the Dog is goed voor twaalf Oscarnominaties, waaronder voor beste film, beste regie en maar liefst vier acteursprijzen. Met zoveel nominaties is de kans groot dat er straks een mooi bedrag wordt overgemaakt voor de diertjes. Alleen dit nieuwsbericht zou al 60.000 dollar opleveren.

Wat denken jullie? Wordt The Power of the Dog de grote winnaar morgennacht?

NieuwsFilm