'Dune: Part Two' wordt een enorme uitdaging

'Dune: Part Two' wordt een enorme uitdaging

Denis Villeneuve staat voor grootste uitdaging in zijn carrière.

De Canadese filmmaker Denis Villeneuve lijkt graag te kiezen voor meer uitdagende filmprojecten. Na Blade Runner 2049 ging hij voor de verfilming van Dune en nu werkt hij aan het vervolg daarop.

"Het wordt intens," zei Villeneuve tegen ETOnline tijdens een evenement ter ere van Canadese Oscargenomineerden. "Ik ben nu bezig met de voorbereiding. Maandagochtend, zodra we Los Angeles verlaten, gaan we verder met die voorbereiding."

"Ik kan niets zeggen over de film - ik praat niet graag over projecten terwijl ik ze aan het maken ben - maar het wordt waarschijnlijk opnieuw de grootste uitdaging van mijn carrière, want deze is nog complexer dan deel één," aldus Villeneuve.

Vanavond de Oscar voor Beste film?
Naast topfavoriet The Power of the Dog lijkt Dune de grootste kanshebber op de Oscar voor Beste film. Maar er zijn meer beeldjes te verdienen, namelijk voor Beste cinematografie, bewerkte script, productieontwerp, muziek, montage, make-up en haarstyling, kostuumontwerp en visuele effecten.

Dune: Part Two met in ieder geval Timothee Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson en Javier Bardem staat gepland voor 20 oktober 2023.



NieuwsFilm

meest populair