Amy Schumer lijdt aan heftige stoornis: "Ik pluk mezelf kaal"

Amy Schumer lijdt aan heftige stoornis: "Ik pluk mezelf kaal"

De comédienne is bijzonder openhartig in een nieuw interview aan de vooravond van haar Oscar-presentatieklus.

Amy Schumer heeft in een openhartig interview onthuld te lijden aan trichotillomanie; een psychische stoornis waarbij men de neiging heeft om haar uit het eigen hoofd te plukken. De comédienne, die vanavond de Oscars presenteert, snijdt dit onderwerp ook aan in haar nieuwe serie.

"Ik denk dat iedereen een groot geheim is en dit is mijn worsteling", vertelt Schumer in een interview met The Hollywood Reporter.

"En ik vind het fijn dat mijn grote geheim alleen nadelig is voor mezelf, maar het is wel iets waar ik me al heel lang voor schaam".

Trichotillomanie kan onder meer het gevolg zijn van stress en angst. "Het is niet dat ik dit probleem ooit heb gehad en er nu van af ben. Ik worstel er nog steeds mee", aldus Schumer.

De grappenmaakster vreest dat ze de stoornis door heeft gegeven aan haar zoon. "Iedere keer als hij zijn hoofdhaar aanraakt, houd ik m'n hart vast".

Schumer heeft dit persoonlijke feit over zichzelf onder meer nu onthuld omdat haar personage in de aankomende serie Life & Beth kampt met dezelfde problemen. Alle lof voor haar openhartigheid dus!

NieuwsFilm

meest populair